Paskelbta Blynai

Cukinijų blyneliai su lašiša


Nors cukinijų sezonas dar tolokai, parduotuvėje jau pačiumpu vieną, kitą. Šiuos blynus (receptą radau pas Beatą) nesunku įsiūlyti ir tam, kuris cukinijų nemėgsta. Tai, sakyčiau, didelis pasisekimas.

6

Reikia:

  • 1 vid. dydžio cukinijos
  • pakelio varškės (180g ar 200g)
  • 3 kiaušinių
  • 2 v.š. miltų (galima ir truputėlį daugiau, jei tešla atrodo per skysta)
  • Smulkintų krapų (pagal skonį)
  • Rūkytos lašišos (apie 100g)
  • Druskos, pipirų

Patiekti skanu su grietine, maišyta su krienais.

Eiga:

  1. Į tarkuotą cukiniją įmušti kiaušinius, sudėti varškę ir išmaišyti.
  2. Į masę berti miltus, prieskonius, krapus ir vėlgi – maišyti iki vientisos masės.
  3. Kepant dėti šaukštą masės į keptuvę, uždėti gabaliuką lašišos, ant viršaus – dar šiek tiek blynų masės ir kepti iš abiejų pusių, kol gražiai paruduos.

Parašykite komentarą