Paskelbta Pyragai

Naminės varškės pyragas su Nutella


Įkvėpėja šio pyrago yra Gabrielė. 🙂 Kai valgiau būtent tą su rikota, pasidarė smalsu, kaip gautųsi su mano be galo pamėgta namine varškyte. Rezultatu likau be galo patenkinta! Aišku, terlionės daugiau, bet mane žavi mintis, kad va yra toks ponas pyragas, dėl kurio VERTA cackintis dvi dienas. 🙂 Tobuliausia šiame kepiny – nutellos “stogas“, toks saldus, šiek tiek riešutinis… Labai rekomenduoju, tiek su rikota, tiek ir su namine varškyte. Slapčia tikiu, kad pyragas nepaliks abejingų.. 🙂

IMG_8993

22 cm skardelei reikia:

  • 180 g selgos (galima ir kitų sausainių, žinoma)
  • 90 g minkšto svisto
  • 2 l šaltibarščių kefyro 6-7% (varškei padaryti – pasiruošti iš vakaro)
  • 150 g cukraus
  • 2 v.š. vanilinio cukraus
  • 2 kiaušinių
  • 1,5 v.š. kukurūzų krakmolo
  • 2 v.š. miltų
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 1 nutarkuotos citrinos žievelės
  • 5-6 v.š. nutella kremo

Eiga: Pirmiausia trumpai primenu, kaip pasigaminti varškę. 2 l kefyro palaikyti šaldiklyje kokias 8 valandas. Geriausia – ryte įmesti, ir vakare išimti. Sušalusius ledo luitus patalpinti į marles skiautes (siūlau daryt kiekvieną luitą į atskirą skiautę, taip greičiau atitirps) ir nakčiai pakabinti virš kokio dubens, kad nuvarvėtų. Vėliau išrūgos gali pasitarnauti kepant blynus. Ryte varškė gaunasi malonios konsistencijos, be ledo gabaliukų – vadinasi, jau galima ją naudoti gaminimui. 

Paties pyrago kepimas: Orkaitę įkaitiname iki 170 C. Trupintus sausainius sumaišyti su sviestu, berti į kepimo formą ir paspausti, kad tolygiai pasiskirstytų. Pašauname 10 minučių į įkaitusią orkaitę.

Varškę sumaišyti su kiaušinių tryniais, cukrumi, citrinos žievele ir vaniliniu cukrumi. Miltus sumaišyt su kepimo milteliais, krakmolu ir galiausiai – varškės mase. Atskirai iki standumo išplakti kiaušinių baltymus ir atsargiai įmaišyti į varškės masę. Viską pilti jau ant atvėsusių sausainių trupinių. Nutellą pakaitinti vandens vonelėje (kad sunkus kremas nenusėstų pyrago dugne) ir sulieti pyragą. Tolygiai paskirstyti po visą paviršių (lengviausia tai padaryti šakute) ir kepti iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 35-40 min.

Šis pyragas ne iš tų, kuriuos reikia valgyti karštus. Jam reikia subręsti, nes varškės masė (kol karšta) yra nestandi, todėl atvėsusį pyragą dar porą valandų derėtų palaikyti šaldytuve. O tada – pirmyn skanauti!

Skanaus!

IMG_8987

4 komentarai “Naminės varškės pyragas su Nutella

  1. Kadangi naminė varškė pas mus atkeliauja iš kaimo jau pagaminta, tai įdomu, kiek jos reikia (gramais) tokiam pyragui? Bandysim gaminti 🙂

    1. Labas rytas, Kristina. 🙂 Sakyčiau, apie 500 g. Tik jei gaunate tą rupią varškę, su grūdeliais, primygtinai siūlau pertrinti ją iki kreminės konsistencijos. Nes įprasta naminė varškė yra kiek kitokia, nei iš “pakabinto kefyro“. Tikiuosi rezultatu liksit patenkinta. 🙂

  2. Ačiū už tokį greitą atsakymą 🙂 Mamos gaminama varškė dažniausiai nėra rupi, nes gaminama iš nenugriebto pieno, bet būtinai pertrinsiu dar. Tikiu, rezultatais džiaugsis visa šeimyna 🙂

Parašykite komentarą